Termeni si conditii

Site-ul www.castigacufares.ro, denumit in continuare “castigacufares.ro” sau “site-ul”, este detinut si administrat de catre FARES TRADING S.R.L., denumita in continuare “FARES TRADING”, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 12515795 , numar de inregistrare la Registrul Comertului J20/871/1999, sediul Strada Plantelor 50, Orastie, judet Hunedoara, Tel 0377101444.

Produsele comercializate pe acest site nu sunt destinate revanzarii.

Folosirea acestui site echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea de catre Client a termenilor si conditiilor detaliate mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora atat la momentul efectuarii primei accesari a site-ului castigacufares.ro, dar si periodic. FARES TRADING isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment continutul acestui site, fara o alta notificare prealabila. Clientii/utilizatorii accepta in mod expres ca simpla utilizare sau accesare a serviciilor oferite de catre fares.ro   semnifica acceptarea deplina si neconditionata a prezentelor conditii, impreuna cu orice modificari ulterioare.

FARES TRADING garanteaza Utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul castigacufares.ro si nu ii confera acestuia dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral, de a reproduce partial sau integral continutul site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor FARES TRADING fara acordul prealabil scris al acesteia.

Daca FARES TRADING nu actioneaza in legatura cu o incalcare a Termenilor si Conditiilor, nu inseamna ca renunta la dreptul sau de a actiona in legatura cu incalcari viitoare sau similare. Daca o instanta constata ca vreo prevedere din acesti Termeni este neexecutabila sau invalida, acea prevedere va fi aplicata in cea mai mare masura permisa de legea aplicabila iar ceilalti Termeni vor ramane in vigoare si pe deplin aplicabili.

Clientul/Utilizatorul nu poate cesiona, delega sau transfera drepturile sau obligatiile sale cuprinse in acesti Termeni si Conditii.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre site  si Utilizator, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul respectiv.

Relatia dintre parti este guvernata, in principal, de urmatoarele acte normative: •    OG nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor •    OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii •    Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor •    Legea 365/2002 privind comertul electronic.

 1. Definitii

Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul castigacufares.ro .  Produse si Servicii – orice produs sau serviciu mentionat in site, care urmeaza a fi furnizate de catre FARES TRADING , Clientului.  

 1. Drepturile de proprietate intelectuala

Intreg continutul site-ului , incluzand, dar fara a se limita la: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este proprietatea  FARES TRADING   si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul FARES TRADING a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.  Utilizarea pe castigacufares.ro  a oricarui nume de marci inregistrate ale unor companii terte nu constituie reclama pentru companiile respective. Pentru orice probleme legate de drepturile de autor, ne puteti contacta pe email la adresa: info@fares.ro.

 1. Exonerarea de raspundere

FARES TRADING  nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului fares.ro . FARES TRADING  nu poate garanta ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la FARES TRADING  sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contin erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, FARES TRADING  fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. FARES TRADING nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

Informatiile incluse pe site  au caracter informativ (pozele produselor sunt cu titlu de prezentare) si sunt puse la dispozitie cu buna-credinta, din surse pe care FARES TRADING utilizarea  le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta FARES TRADING  la adresa de e-mail info@fares.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Orice eventuale link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar fares.ro  nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acelor site-uri ori pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin acele site-uri.

FARES TRADING  isi rezerva dreptul de a face modificari si actualizari ale acestor Termeni si conditii, precum si ale ofertei, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor; de asemenea, FARES TRADING   isi rezerva dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori in afisare care pot surveni in urma unor greseli de dactilografiere, lipsa de acuratete sau erori ale produselor software, fara a anunta in prealabil. Implicit, castigacufares  nu isi asuma raspunderea pentru eventualele erori de pret sau stoc.

Aceste erori nu obliga FARES TRADING  la nicio actiune. Disponibilitatea produselor comercializate de catre FARES TRADING  pot suferi modificari ulterioare, acest lucru fiind influentat de factori externi precum politica de preturi a producatorilor sau disponibilitatea produselor in stocul acestora. Confirmarea comenzii si implicit a stocului si a pretului de vanzare, este efectuata doar dupa procesarea acesteia de catre agentii castigacufares.ro . Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si conditiile, de fiecare data cand folositi acest site.

 1. Limitarea accesului la site

Utilizatorii site-ului   pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu castigacufares.ro , nu sunt e-mailuri in masa sau orice alta forma de spam.

Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. FARES TRADING  nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari. In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda castigacufares.ro  si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Categoriile de date personale prelucrate pot fi: numele si prenumele, sexul, data si locul nasterii, telefon, adresa (domiciliu/resedinta), e-mail,  date de geolocalizare (incusiv IP) /date de trafic.

Atunci cand un Utilizator isi creeaza un cont pe fares.ro , va primi comunicari comerciale din partea castigacufares.ro  doar in masura in care si-a manifestat consimtamantul in mod expres, selectand optiunea corespunzatoare.

Datele colectate cu privire la newslettere si alerte sunt confidentiale. castigacufares.ro  va putea, in functie de preferintele exprimate ale Utilizatorilor, selecta destinatarii carora le va trimite newslettere si alerte.

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), fares.ro  are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori. Textul integral al Regulamentului este disponibil aici: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=RO

Scopul colectarii datelor cu caracter personal poate fi: indeplinirea obligatiilor legale aflate in sarcina castigacufares.ro , gestiunea economico-financiara, reclama, marketing, publicitate, statistica, servicii de comunicatii electronice, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe fares.ro , informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor, precum si alte scopuri pentru care a fost obtinut consimtamantul utilizatorilor.

Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site si/sau transmiterea, in orice forma, a acordului utilizatorilor echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste informatii sa fie incluse in baza de date a fares.ro  si cu utilizarea si prelucrarea de catre fares.ro , afiliatii si colaboratorii acestora, pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la: furnizori de servicii de curierat (GLS, Nemo Express), logistica, servicii de plata / bancare (EuPlatesc.ro), marketing si email marketing.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Regulamentul GDPR- (UE) 2016/679, respectiv dreptul de acces, de opozitie si de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Clientii au dreptul de a se opune/restrictiona cu privire la prelucrarea datelor personale si de a solicita stergerea datelor sau portarea acestora. De asemenea, clientilor le este recunoscut dreptul de a se adresa justitiei ori de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere.

Clientul poate solicita oricare dintre drepturile enumerate anterior in baza unei cereri scrise, semnate si datate, la adresa: info@fares.ro.  FARES TRADING  prelucreaza datele cu caracter personal, acestea putand fi transferate in strainatate (in functie de localizarea partenerilor fares.ro ).

Refuzul furnizarii acestor date determina imposibilitatea onorarii Comenzilor. In cazul in care Clientul isi modifica, prin utilizarea formularelor de pe site, datele personale livrate deja catre fares.ro  si exista Comenzi in derulare, Comenzile isi pastreaza datele de la momentul plasarii acestora  iar livrarea produselor se va face luandu-se in considerare datele anterior furnizate. Fares.ro  nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare a unor asemenea date, fares.ro  nu poate fi tinut raspunzator pentru niciun fel de prejudiciu.

 1. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul fares.ro , Utilizatorul este obligat sa foloseasca o adresa de e-mail valida. castigacufares.ro  poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca s-au utilizat informatii neconforme cu realitatea.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, castigacufares.ro  nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre Client a formularelor de pe site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

 1. Livrarea

Livrarea se va face prin Curier.

De regula, livrarea in tara se face in termen de 24-48 de ore. In cazuri exceptionale (perioade de sarbatori, conditii meteo nefavorabile, conditii sanitare/pandemice ) timpul de livrare se poate mari.

Pentru Clientii din strainatate, livrarea se face in 5-14 zile lucratoare iar expedierea comenzii se va face dupa confirmarea incasarii contravalorii produselor/serviciilor si a taxelor de expediere/transport.

Pentru livrarile in care curierul se afla in imposibilitatea de a livra persoanei destinatare ( numar de telefon gresit, adresa gresita sau incompleta, acces blocat, etc ) costul expeditiei si a returului aferent comenzii cad in sarcina cumparatorului.

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), FARES BIOVITAL ON LINE va informa Clientul despre indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a achitat online vor fi rambursate in termen de 30 de zile. Clientul poate, la libera sa alegere, sa confirme modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar FARES BIOVITAL ON LINE va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

13.1. Conditii de livrare

La solicitarea fares.ro  sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar, prin unul sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre FARES BIOVITAL ON LINE.

In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.

Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata in cazul in care Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus. In cazul livrarii Comenzii (inclusiv la locul de munca al Clientului), si in situatia in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.

Conditiile de livrare se completeaza cu Termenii si Conditiile companiei de curierat. Livrarea se considera a fi indeplinita de catre fares.ro , la momentul predarii produselor Comandate catre Client.

13.2. Receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate.

 1. Campaniile promotionale

14.1. Codurile promotionale / cupoane discount / vouchere Codurile promotionale oferite de fares.ro  prin orice promotii sunt valabile exclusiv pentru sectiunea mentionata in e-mailul de transmitere a codului, cu exceptia cazului in care este specificat altfel. Codurile promotionale sunt valabile exclusiv pentru comenzile online, indiferent de modalitatea de plata si de livrare alese. De mentionat este faptul ca unele produse sunt incadrate in categoria „Exceptii”, produse asupra carora nu se pot aplica coduri promotionale, ci se achizitioneaza la pretul afisat pe site. Codurile promotionale pot fi folosite exclusiv in momentul plasarii Comenzii, acestea nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea Comenzii dupa ce aceasta a fost plasata.

Intr-o Comanda se poate folosi un singur cod promotional, pagina de Comanda nu permite utilizarea mai multor coduri pentru aceeasi Comanda. Pentru eligibilitatea unei promotii nu este luata in calcul valoarea transportului, cu exceptia cazului in care este specificat altfel.

In cazul in care un cod promotional a fost aplicat intr-o Comanda care nu a putut fi onorata sau a fost anulata din orice motiv, Clientul are dreptul de a cere reactivarea codului promotional exclusiv in scris, respectiv printr-un e-mail trimis pe adresa info@fares.ro, care sa contina numarul Comenzii, starea acesteia, numele Clientului si codul promotional. Acesta se reactiveaza in aceleasi conditii ca si cele ale codului promotional initial.

Atentie! Promotiile prezentate pe fares.ro  nu se cumuleaza, se aplica reducerea cea mai mare. Acest lucru este valabil pentru orice forma de reducere (carduri de fidelitate, coduri promotionale, vouchere-cadou, reduceri procentuale de pe site etc.) ca regula, cu exceptia situatiilor in care este mentionat altfel in regulamentul promotiei. De asemenea, in cazul existentei unor vouchere procentuale, detinatorul unui asemenea voucher nu poate beneficia de reducerea cumulata conferita de aplicarea voucherului procentual la reducerea deja existenta in cadrul unei promotii.

Taxele de transport si manipulare se aplica oricarui produs achizitionat, indiferent de valoare daca in promotii, regulamente etc. nu se prevede altfel. Un cod promotional nu se poate utiliza pentru a plati taxele de transport cu exceptia cazului in care regulamentul promotiei specifica acest lucru.

Orice comanda, indiferent de promotie, va avea o valoare minima. FARES BIOVITAL ON LINE nu poate onora comenzi cu valoare zero.

FARES BIOVITAL ON LINE stabileste unilateral regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza pe fares.ro , acestea fiind publicate exclusiv pe site. Promotiile sunt aplicate Comenzilor care respecta integral regulile afisate pe site, in perioada de valabilitate clar mentionata si in limita stocului disponibil. Fares.ro  nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie si poate retrage promotia fara notificare prealabila.

Toate prevederile referitoare la frauda, mentionate pe site-ul www.fares.ro  sunt pe deplin aplicabile in ceea ce priveste fraudarea legata de codurile promotionale iar tentativa de frauda va fi adusa la cunostinta organelor abilitate.

14.2. Intreruperea campaniei promotionale Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricare din conditiile stabilite in regulamentul campaniei respective, in perioada desfasurarii campaniei, din motive intemeiate, dar nu inainte de a anunta publicul despre aceste modificari.

14.2.2 Conditii de aplicare Orice promotie la care se aplica coduri promotionale se limiteaza la un singur cod promotional per persoana fizica sau persoana juridica (identificat ca si client / utilizator / user).

Fiecare cod promotional este limitat la o singura utilizare si are valabilitate pentru o perioada limitata de timp, astfel cum va fi mentionat in termenii si conditiile aferente, in mailul de oferire a codului promotional si in contul de utilizator sau cum se mentioneaza in fiecare promotie/oferta in parte. FARES BIOVITAL ON LINE isi rezerva dreptul de a modifica sau anula aceste coduri promotionale in orice moment, cu anuntarea prealabila a clientilor.

Niciun cod promotional nu poate fi aplicat altor promotii/oferte cu exceptia celor strict mentionate in oferta respectiva.

Pentru retururi integrale de produse codul promotional nu poate fi aplicabil. In cazul unui retur partial, codul promotional ramane valabil doar daca produsele pastrate in comanda sunt eligibile conform regulamentului promotiei, acestea avand efecte numai ca reducere aplicata acelor produse efectiv platite.

Voucherul se aplica numai produselor/categoriilor mentionate in mod expres ca fiind eligibile in promotie. Ofertele promotionale nu se pot cumula in aceeasi comanda. Doar un singur cod promotional de reducere se poate folosi per comanda.

Orice cod promotional va fi valabil incepand cu data aplicarii acestuia ca reducere la comanda deja efectuata. Un cod promotional nu se poate aplica pe o comanda plasata in trecut.

14.2.3 Anulare, refuz, retur comanda In cazul returnarii produselor achizitionate la care s-a aplicat si un cod promotional, discountul acordat va putea fi retinut din valoarea returului.

In cazul in care o comanda la care s-a aplicat reducere prin cod promotional este anulata, respinsa sau returnata integral, Clientului i se va returna doar suma efectiv achitata.

14.3 Campanii cu produs cadou In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este respinsa sau returnata integral, Clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si sigilat. Conditiile integrale de retur se pot gasi la punctul – Politica de retur.

 1. Politica de retur si Garantie

Conditii generale Fares.ro  ofera posibilitatea de retur pentru clientii care notifica intentia lor in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului sau oricand, pe parcursul termenului de valabilitate al produsului, daca sunt constatate neconformitati ale produsului ce fac nesigura sau imposibila administrarea/utilizarea sa).

Prezentele prevederi se completeaza cu prevederile articolului 12.

Cheltuielile de returnare a produsului vor fi suportate integral de catre Client, exceptie facand retururile ocazionate de neconformitati/vici ascunse ale produsului, conform punctului 12. Returul in caz de vicii ascunse.

Produsele se pot returna prin orice companie de curierat care asigura livrarea coletului de retur la depozitul FARES BIOVITAL ON LINE. Adresa la care se trimit coletele de retur este: Strada Plantelor 50, Orastie, judet Hunedoara, Tel 0377101444.

In caz de retragere din contract, Clientul este obligat sa restituie produsele achizitionate in termen de maximum 14 zile de la data retragerii din contract. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficienta transmiterea de catre Client a comunicarii privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile de la data receptionarii Produselor

Garantia legala de conformitate Fares.ro  ofera garanţia legala de conformitate care reprezinta obligatia legala a vanzatorului fata de consumator ca, fara solicitarea unor costuri suplimentare, sa aduca produsul la conformitate, incluzand restituirea pretului platit de consumator, repararea sau inlocuirea produsului daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate în declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta.

15.1 Modalitati si termene de returnare a produselor Clientul se obliga sa notifice fares.ro  intentia sa de a returna produsele achizitionate prin e-mail la adresa: info@fares.ro sau sa efectueze returul fara notificare, in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, fares.ro  poate refuza coletul. Pentru notificarea prin e-mail, Clientul va completa si trimite catre FARES BIOVITAL ON LINE “Formularul de retur Produse” sau va face orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contrac, dupa modelul urmator:

Catre: FARES BIOVITAL ON LINE S.R.L, Strada Plantelor 50, Orastie, judet Hunedoara, Tel 0377101444 Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse: Produsele au fost comandate la data: Numarul comenzii: Numele cumparatorului: Adresa cumparatorului:Semnatura consumatorului (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie): Data: Detalii motiv retur:

15.2 Conditii de returnare a produselor In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost receptionate de Client, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, bon fiscal etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu fares.ro ).

In urma analizarii Produselor returnate, precum si a respectarii conditiilor de retur, fares.ro  poate accepta/refuza returul. In cazul refuzului, fares.ro  va comunica Clientului motivele acestuia. Totodata, expedierea catre Client a produselor neacceptate ca retur se va face exclusiv pe cheltuiala si la initiativa Clientului. In cazul in care, in termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii refuzului de preluare a returului, Clientul nu intreprinde niciun demers pentru ridicarea Produsului, FARES BIOVITAL ON LINE va proceda la distrugerea acestuia, putand pune la dispozitia Clientului documente doveditoare in acest sens. Conform art. 16 lit. d) si e) din O.U.G. nr. 34/2014 FARES BIOVITAL ON LINE isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid ori care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator (Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, adica sa nu prezinte sub nici o forma semne de uzura sau consum, sa fie nedesfacut, respectiv sigilat).

In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorat si sigilat. Conditiile campaniilor promotionale se pot citi la punctul 14. “Campaniile Promotionale”, mai exact punctul  “Campanii cu produs cadou”. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set. Intrucat produsele comercializate de catre FARES BIOVITAL ON LINE sunt obtinute din materii prime naturale, nu se vor accepta returi pe considerente de diferente/discrepante de culoare/gust/miros/textura intre acelasi tip de produs provenind din loturi diferite/lot similar, acestea nereprezentand o lipsa de conformitate/viciu ascuns.

15.3 Termene de returnare a sumelor achitate Pentru retururi integrale de comenzi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate si costul transportului achitat initial (daca e cazul) in interval de 30 de zile calendaristice de la data la care fares.ro  accepta returul. Pentru retururi partiale de comenzi, daca valoarea produselor ramase in comanda nu respecta conditiile ofertei/promotiei referitoare la transportul gratuit, mai precis valoarea lor cumulata nu mai depaseste 150 lei, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate mai putin costul unui transport aferent produselor pastrate (produsele pastrate sunt asimilate unei comenzi care nu se califica pentru transport gratuit).

 1. Modalitatile de adresare a reclamatiei

Reclamatia reprezinta posibilitatea oferita Clientului ca, in conformitate cu normele legale existente, sa inainteze o solicitare de rezolvare a unor situatii considerate de catre acesta drept abateri de la conditiile legale sau contractuale de furnizare a produselor si serviciilor, la care se asteapta un raspuns sau o rezolutie. Clientii care beneficiaza de serviciile FARES BIOVITAL ON LINE pot adresa reclamatiile in limba romana astfel: – prin posta, catre FARES BIOVITAL ON LINE S.R.L; – prin e-mail la adresa info@fares.ro sau pe site prin formularul de contact: https://www.fares.ro/contact

Reclamatiile vor fi receptionate si procesate de Luni pana Vineri, in intervalul orar 08:00-16:00

Sesizarea trebuie adresata/inaintata de catre Client in termen de cel mult 30 de zile calendaristice de la data achizitiei produsului reclamat/contestat. Ea va fi solutionata in cel mult 30 de zile de la data primirii sesizarii. In situatia in care reclamatia nu a fost solutionata in acest termen, FARES BIOVITAL ON LINE va trimite o informare scrisa cu privire la motivele pentru care aceasta nu a fost solutionata, in termen de cel mult 5 zile de la data expirarii termenului de solutionare.

Sesizarea va contine cel putin urmatoarele elemente: – numele complet al persoanei care adreseaza reclamatia (denumirea, in cazul persoanei juridice) – calitatea acestuia (numai daca persoana care semneaza plangerea este imputernicit al unei alte persoane ori reprezentant al unei societati comerciale) – datele de identificare (domiciliu,  in cazul persoanei fizice/sediul social, Cod Unic de Inregistrare, numar de ordine la Oficiul Registrului Comertului, in cazul persoanei juridice) – descrierea completa a defectului/celor reclamate, precum si numarul facturii si data achizitionarii produselor/serviciilor – adresa corecta si completa la care raspunsul FARES BIOVITAL ON LINE va fi expediat – data intocmirii reclamatiei – semnatura persoanei care formuleaza reclamatia (si stampila, in cazul persoanelor juridice).

FARES BIOVITAL ON LINE se poate afla in situatia imposibilitatii solutionarii reclamatiei, daca oricare din elementele de mai sus lipsesc. Orice reclamatie/sesizare expediata in termen si care va cuprinde toate elementele enumerate anterior va fi solutionata in termen de 30 de zile de la data primirii acesteia. FARES BIOVITAL ON LINE nu poate garanta solutionarea favorabila a reclamatiei/sesizarii. In situatia in care clientul nu va considera solutia oferita de catre FARES BIOVITAL ON LINE drept potrivita, acesta se va putea adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (link), iar in situatia in care nici masurile dispuse astfel nu sunt satisfacatoare, instantei judecatoresti competente.

 1. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (totala/partiala) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.  Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara a putea pretinde plata de daune-interese. Forta majora va fi probata conform legii.

 1. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre fares.ro  si Client va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se va apela la instantele judecatoresti competente.

 1. Frauda

Crearea de conturi multiple folosind adrese generate automat si care expira dupa o perioada predefinita, pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice tip de comportament de natura a afecta bunul mers al promotiilor/ofertelor/concursurilor, sunt interzise si vor fi considerate drept tentative de frauda. Proprietarul site-ului fares.ro  isi rezerva dreptul de a suspenda conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor/ofertelor/concursurilor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri. Orice tentativa de frauda sau orice frauda (cum ar fi dar fara a se limita la: accesarea datelor clientilor fares.ro , alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor fares.ro , deturnarea continutului livrarilor catre terti, etc.) vor fi pedepsite conform legii penale.

 1. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va deveni nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea tuturor celorlalte clauze